Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски бе гост в предаването "Неделята на NOVA" по Нова тв. Пред Тодор Христов той разкри интересни неща около отбора, който за втори пореден път спечели Купата на България. Босът на "черно-белите" говори още за приятелството си с покойния Иван Славков-Батето, както и какво му е казал бившият държавен глава Тодор Живков.
 
"Много пъти казвах, че пак ще вземем Купата на България, но повечето мислеха, че се изхвърлям. При нас нещата са организирани, има ред и правила. Футболът не е по-различен от едно предприятие, изискват се много опит и знания. 
 
Локомотив е смазана машина със сериозна поддръжка.
 
Нашият народ е изстрадал, много е мачкан и затова най-голямата емоция за мен е радостта на хората, връщането на хората по стадионите.
 
Ние не сме нито Левски, нито ЦСКА - ние сме Локомотив. Вече няма грандове, това е истината. И какво значи гранд? Това се показва на терена, а те не го правят.
 
Моята мечта е да видя продукта на Локомотив - излязъл отдолу нагоре. Ние да си произведем стока, не да я внасяме.
 
За пет години превърнах Локомотив в успешен клуб. За мен беше детска играчка да го направя. Защото съм направил ракети, продавам стока в другия край на света. В основата на всеки успех стоят ред и планиране. 
 
В началото направих среща с феновете, имаше много крясъци и викове. Когато се наиграха, им казах - ако имате пари, слагайте ги на масата и ще управляваме заедно. Ако ли не - гледате от трибуните. Това е.
 
Приятелството ми с Батето е много дълго. През 1992 г. се запознах с другаря Славков. После той стана президент на БФС и аз ходех заради него на мачове, да му направя кефа.
Ходих с него и в Сингапур, когато се гледаше делото на МОК срещу него. После го питах какво е казал на изслушването. Отговори ми много кратко: нашето семейство е предадено отвътре - днес съм аз, утре сте вие.
 
Той никога не се предаваше, имаше много силен характер. Беше обединителна фигура и затова беше слабост на Самаранч.
 
С него ходихме заедно при Тодор Живков, искахме да правим партия. А той ни каза - харчете си парите, не се занимавайте с глупости.
 
Благодарение на футбола съм известен в чужбина. С интернет е много лесно да разбереш кой кой е. Бях в Бразилия за един проект и там хората веднага разбраха кой съм. По-лесно се пробива в бизнеса с рекламата от футбола. 
 
Няколко пъти казвам - печатница за пари нямам, но имам ясни правила.
 
Дали мечтая Локомотив да стане шампион? Това са приказки с цел да се вдига пушилка. Ако бюджетът е 15-20 млн., може и да стане. Не казвам, че няма да се борим, но знам, че няма да успеем. Ако стане, ще е случайно. А аз на случайности не вярвам, само на реалности", откровен бе Христо Крушарски.
 
Целият разговор с Христо Крушарски гледайте във видеото