Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев подчерта, че задачата по класиране във финала за Купата на България не е приключена въпреки разгрома 4:0 над Септември в първия полуфинален мач. 31-годишният нападател призна, че предпочита Ботев Пловдив за противник в евентуалния финал и разкри защо пофлиртува с камерите след своето попадение от дузпа, което зададе тона за домакините.

Оказа се, че днес синът на Илиев празнува първия си рожден ден и този факт го е заредил с допълнителна емоция.

„Залогът бе изключително голям. Локомотив има прекрасен шанс да играе финал за Купата, което не се е случвало от 2014-а, мисля. Зажаднял е отборът за големи мачове. Не оставихме нищо на случайността. Радвам се, че не допуснахме гол, защото въпреки силната игра в нападение допуснахме две опасни ситуации пред нашата врата. Благодаря на нашия вратар, който спаси. Четирите гола бяха най-малкото, с което Септември се измъкна. Още през първото полувреме можеше да вкараме 2-3 гола. Радвам се, че влезе и четвъртият гол. Трябва да излезем за победа и във втория мач, да си свършим работата и тогава да мислим за бъдещето”, коментира Илиев.

„За мен този мач е по-специален, защото синът ми навършва 1 годинка днес. По-прекрасен ден не мога да си представя. Поздравявам него и моята съпруга. Благодаря на момчетата, че извоюваха тази победа. Агресията, футболът, който показахме през първото полувреме – ето затова хората идват на стадиона. Надявам се трибуните за в бъдеще да бъдат още по-пълни. Всяка една победа се обезсмисля, ако не я празнуваме със собствените ни невероятни фенове. Просто емоцията е двойно по-голяма тогава.”

„Такава възможност не се отваря всеки ден, казах го в съблекалнята. Имахме доза шанс в четвъртфинала, където Илко Пиргов имаше страхотни намеси. Има още една крачка до финала, трябва да завършим започнатото. Локомотив не всеки ден играе финал. Имаме и първенство пред нас, нещата се развиват добре. Към края на сезона влизаме в добра форма и в точния момент идват тези добри игри. Дано да сме здрави и да продължаваме така.”

„Каквито и претенции да имат от Септември, на терена показахме на какво сме способни. Резултатът е ясен. Претенции имам и аз във всеки мач.”

„Още преди жребия за четвъртфиналите казах, че искам да срещнем Ботев за Купата. Какво по-добро от един пловдивски финал? Ботев преди няколко години зарадваха феновете си, като спечелиха Купата, сега защо ние да не го направим? В един мач срещу Ботев имаме по-добри шансове. ЦСКА е по-добър тим от Ботев във всяко едно отношение. Пожелавам си финал срещу Ботев, но първо трябва да си свършим работата докрай срещу Септември”, завърши Илиев.