Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев заяви, че той и неговите съотборници са целунати от съдбата от възможността да спечелят Купата на България.

„Изчакахме шанса си. Бяхме много концентрирани целия мач. Напълно заслужено постигнахме успеха. Играхме като отбор с повече характер. Ще излъжа, ако кажа, че съм очаквал такъв успех. Перфектна година. По-добър завършек на годината не можех да си представя. Това е най-големият успех след титлата преди 15 години. Радвам се, че сме от страната празнуващите“, коментира Илиев.

„За съжаление на титлата преди 15 години не бях на стадиона. Празнувах сам. Бях на Герена. 20 000 се молеха Локо да сбърка. Аз единствен се надявах. Радвам се, че сега успяхме“, добави капитанът на Локомотив.

„Сега не мисля за Лига Европа, мисля да празнуваме след тежката година. Тази победа е много по-особена. От утре ще мислим за бъдещето. Тези 90 минути не оставихме шанс да каже някой, че не сме отбор. Всички се раздадоха напълно. Тази купа е за всеки от феновете ни по трибуните“, продължи той.

„Нямам думи. Това е изключителна чест. Целунати сме от съдбата, че спечелихме първа купа. Това, че се случва срещу вечния съперник от Пловдив е черешката на тортата.“

„Ще излъжа, ако кажа, че съм очаквал да спечелим Купата. Имахме и късмет, но късметът е с хората, които го търсят. Искам да благодаря на всеки един по отделно. Сбъднах детската си мечта. Тази купа е за всяко едно момче и момиче. Тази купа искам да я посветя на една легенда на Локомотив Аян Садъков. Аз бях убеден, че ще победим. Когато искаш нещо, много силно, то става реалност. Показахме, че сме изключителен колектив и много мъжки момчета. Това дерби на първо място се печели със себераздаване. Смятам, че заслужено ликуваме. Не искам да ми бъдат задавани никакви въпроси за бъдещето. Искаме да изживеем максимално това, защото ще остане изключителен спомен“, каза още Димитър Илиев.