40 души са задържани преди и по време на снощния финал за Купата на България. Най-много хора - 19, бяха отведени по арестите, след сбиване между две футболни агитки.

Иван е на 84 години. В сряда привечер е на разходка със съпругата си на „Орлов мост”. Минути по-късно се озовава в линейка и е откаран по спешност в болница. Иван не пожела да застане пред камерата ни от страх да не го нападнат отново, но се съгласи да разкаже какво точно се е случило.

"Минават двама пловдивчани, с фланелки, на които пише „Ботев”. И в това време на стадиона се скандира нещо. Аз чувам „рибари, рибари”, да се скандира на футболен мач рибари няма смисъл. И тогава минават двама към 25-годишни. И аз питах „Извинявайте, бихте ли ми казали какво се скандира”. Той не ми отвърна. Направи 10 метра пред нас, обърна се и се затича към мен и ме блъсна. И от това блъскане тука на три места ми е счупено", разказа Иван Велчев.

Иван е бил нападнат от 38-годишен мъж.

"Манол Лулов се казва. Той е обвинен за това, че е причинил средна телесна повреда на възрастен човек”, заяви Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура.

Пострадалият възрастен мъж не иска да знае нищо за нападателя си.

"Страх ни е от репресии. Ще вземат да се домъкнат да ни пребият, да ни пречукат”, заявява Велчев.

Иван, утре ще бъде опериран.

"Установи се, че има фрактура на проксималния край на раменната кост, която е с разместване и има необходимост от оперативно лечение", заяви д-р Манолов, ортопед в УМБАЛ „Св. Анна”.

Освен нападателя Манол, в събота Софийският районен съд ще гледа мерките за неотклонение на още двама души за хулиганство. Единият от тях няма навършени 18 години.

„Те са се срещнали около зоната на фен клуба на „Левски” с привърженици на „Ботев”, съблекли са тениските на три от тези лица, блъснали са ги на земята и са започнали да им нанасят удари с ръце и с крака”, заяви Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура.

Останалите задържани вече са на свобода. 17 от тях са били глобени. Петима са попаднали в ареста за притежание на марихуана. Количеството обаче било малко и няма да бъдат съдени.