Локомотив Пловдив не допусна изненада при гостуването си срещу втородивизионния Поморие в 1/16-финалите от турнира за Купата на България. С попадение на резервата Абделхаким Буна „железничарите” се наложиха с 1:0 на стадиона в Несебър, където определено не изиграха най-силното първо полувреме.

Старши треньорът Бруно Акрапович бе заложил на солидна стартова единадесеторка, с която показа, че подхожда напълно сериозно към предизвикателството. Въпреки това отборът на Поморие бе този, който осъществи ранен натиск и предизвика спасяване на Мартин Луков още в 7-ата минута.

В същото време Локомотив не можеше да намери своя ритъм и почти не стигна до опасна атака пред вратата на противника. Това принуди Акрапович да действа още на почивката и инертният Анте Аралица напусна игра, още повече, че си бе изкарал картон през първата част. Буна стартира второто полувреме на неговото място, а „смърфовете” извадиха късмет, че не пуснаха гол в 50-ата минута. Тогава и Мартин Луков нямаше какво да направи, като изстрелът прелетя на сантиметри покрай целта.

Този шанс за противника като че ли подейства отрезвяващо за пловдивчани. Те методично увеличиха натиска си, а положенията започнаха да се редят едно след друго. В 59-ата минута Елитон Жуниор обстрелва опасно от пряк свободен удар, за да принуди вратаря да избива. Малко по-късно в игра за гостите се появи и Парвиз Умарбаев, с което действията им се изостриха още повече.

Умарбаев опита да завърши красив свой рейд в 70-ата минута със силен шут, който прелетя съвсем малко покрай вратата. Три минути по-късно Вилим Посинкович шутира много добре, а топката почти облиза лявата греда от външната ѝ страна.

В 78-ата минута Буна по много хубав начин изведе Ален Ожболт в наказателното поле, а той даде подканящо успоредно центриране, което за жалост не намери никого пред малкия пеналт.

Все пак Локомотив успя да вкара 5 минути преди края на редовното време. Димитър Везалов се включи отдясно по атаката, за да центрира точно към Буна, чийто изстрел с глава рикошира в защитник на Поморие и се оплете в мрежата.

Така Локомотив се класира за 1/8-финалите за Купата и ще чака жребия, за да научи своя следващ опонент.