Футболистите на Ботев и Локомотив ще излязат на финала за Купата на България с екипи с логото на европейската столица на културата Пловдив 2019.

Екипите бяха показани днес от кмета на града Иван Тотев, по време на съвместната среща между клубовете, фенове и ветерани от двата отбора, инициирана от Областния управител Здравко Димитров.

На нея присъства и директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Общият призив бе за организирано тръгване от Пловдив до София, мачът да мине без ексцесии, по-добрият отбор да победи, а по същия културен начин да преминат и тържествата на носителя на Купата в Пловдив същата нощ и на следващия ден.

"Много е важен този мач, не само защото и двата отбора са пловдивски, а и за самата година, когато градът е Европейска столица на културата", коментира Иван Тотев.

Той добави, че по последни данни до момента са продадени над 11 000 билета, а очакванята си за 15 000.

"За нас това кой ще победи не е важно, важно е да стане празник на Пловдив", допълни кметът.

Той съобщи, че на 16 май, от 12.00 часа в сградата на Общината ще бъде посрещнат победителят и от терасата ще бъде показана Купата на България.

"Да се съберем и да си направим купона. Пожелавам успех на Ботев, ама дано да паднат. Нека да си подадем ръка и от тук нататък да правим спорт, а не интриги. Да покажем класен футбол", заяви президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски.

На 15 май ще бъде мобилизирана и цялата техника на полицията на София и Пловдив. Старши комисар Атанас Илков обясни, че агитките на двата отбора трябва да се организират и да тръгнат заедно, като феновете на единият клуб ще потеглят час по-рано, за да няма напрежение.

Агитките ще бъдат ескортирани от служители на пловдивската полиция, като освен това по цялата магистрала ще има позиционирани патрулки.

Пристигайки в София, феновете на двата отбора ще бъдат разделени, както и след приключването на срещата.

Областният управител на Пловдив инициира среща Ботев - Локомотив