Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович получи приза за номер 1 сред колегите си за месец май. Локомотив спечели Купата на България по футбол, а това допринесе и за наградата за играч на месеца за Ален Ожболт от състава на „смърфовете”.

„Искам да благодаря на всички, които са гласували на мен. Радвам се много за тази награда, която е много важна за мен, защото представям моя клуб. Искам винаги да оправдавам доверието на собственика на клуба и винаги давам 100% от себе си. Благодаря на президента за доверието, благодаря на фантастачните ни фенове и благодаря на момчетата, които направиха възможен успеха ни”, коментира Бруно Акрапович и продължи:

„Като всеки клуб търсим играчи на някои позиции и чакаме този, който да е по нашите възможности. Ще продължаваме да търсим и да намерим най-добрите хора, които могат да помогнат. Не бързаме с никой и ще работим усилено, за да се представим успешно. Футболистите след късата пауза се чувстват добре. Виждам голямо желание и мотивация. Искат да играят в Европа. Заслужават го и работят концентрирано на тренировките. Виждам, че много се радват. Трябва и аз да ги спусна на земята, тъй като трябва да са концентрирани.”

„Всеки мач, който футболистите играят на ниво помага на тяхното самочувствие. Важно е да се оправдаят очакванията. Наистина бяхме по-силният отбор във финала за Купата и направихме фантастичен мач. Изглеждахме добре и това ми е цел и за бъдеще – да анализираме грешките и да работим добре. Нищо няма да дойде от самосебе си. Казах и преди няколко месеца, че бъдещето на Локомотив не е проблем, защото имаме качествени млади футболисти”, заяви Бруно Акрапович и добави:

„Не ми харесва това как са разделени отборите и че има мачове без значение. Нагоре се играе за едно седмо място, което води до мач с третия. Не е според мен толкова интересно. Много работа за нищо и за някои сезонът приключва март или април. Мисля, че система с 10 отбора и да се намали лигата, ще е по-качествена. Това е моето мнение. Така лигата става по-силна.”

Футболистът на Локомотив Пловдив Ален Ожболт пък сподели: „Радвам се много, че получавам тази награда. Благодаря на всички гласували. На съотборниците ми, на феновете и на шефа, защото без тях не е възможно да направим нещо такова като на финала за Купата. В бъдеще ще продъжаваме така и се надявам да спечелим още награди.”