Съвсем скоро феновете на Локомотив Пловдив ще знаят дали ще могат да гледат завръщането на любимия си отбор на европейската сцена на собствения си стадион в парк Лаута. Очаква се от УЕФА да се произнесат за годността на съоръжението да приеме домакинство от втория квалификационен кръг на Лига Европа най-късно до 48 часа. 

Всъщност, очаква се именно в събота да бъде обявено дали "смърфовете" ще домакинстват на съоръжението си, но ако предписанията се изпълнят и по-рано, нищо чудно да има положителна новина от Нион и в петък. 

На практика ръководството изпълнява стриктно до момента изискванията на Европейската футболна централа. Остават малки детайли за доизкусуряване, но те не би трябвало да са пречка, а и има достатъчно време за работа по тях. 

Лично босът на "железничарите" Христо Крушарски инспектира работата по съоръжението. Той е останал доволен от работата по него. Тази вечер ще стане ясно дали Локо ще играе във втория квалификационен кръг на Лига Европа с босненския Радник Биелина или словашкия Спартак Търнава.