Община Пловдив ще подпомогне участието на Локомотив в Лига Европа, стана ясно след среща на кмета Иван Тотев с президента на черно-белите Христо Крушарки и административния директор Атанас Узунов. 

За целта ще бъдат извършени ремонтни дейности на стадиона в парк "Лаута", съгласно дадени миналата седмица предписания на представители на УЕФА, които на място разгледаха състоянието на съоръжението, пише в. Марица.

След като бъдат изпълнени указанията, стадион Локомотив ще може да домакинства срещи от втори предварителен кръг.

Според Атанас Узунов благодарение на съдействието на кмета Иван Тотев стадионът може да вземе категория 3, с което при евентуално класиране отборът ще играе и в груповата фаза.

"Благодаря на кмета Иван Тотев, че спази обещанието си, което даде преди време и ще помогне от такова високо ниво мачовете да се провеждат тук и пловдивчани ще бъдат преки свидетели на тези срещи", заяви Христо Крушарски.

"На следващата сесия на Общинския съвет ще внесем предложение за предоставяне на целеви средства в размер на 50 000 лв. на футболен клуб Локомотив за подготовка на базата и изпълнение на указанията, дадени от УЕФА", посочи кметът Иван Тотев. 

Той допълни, че решението ще бъде с предварително изпълнение, което ще даде възможност на футболния клуб да започне работа веднага.