Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев бе сред най-щастливите хора на препълнения стадион в парк "Лаута" след победата на родния му тим над Словачко в горещата четвъртък вечер. Зума похвали наследниците си с черно-бялата фланелка и треньора им Александър Тунчев. Специално внимание обаче той отдели на феновете, които подкрепяха любимците си през цялото време.

"Ако имаме нещо на световно ниво, това са нашите фенове. Без да омаловажавам това, което направиха футболистите и треньорите им, искам специално да отбележа ролята на нашите привърженици. Мачът беше труден, на моменти гостите ни превъзхождаха. Точно тогава момчетата и момичетата от трибуните вдъхнаха кураж на играчите, че могат да спечелят, и те го направиха. Когато Петьо Витанов вкара този фантастичен гол, си казах: От 9-годишен съм в Локомотив. Ако Бог ме върне назад в онова време, никога не бих напуснал Локомотив, заради невероятните ни привърженици. Те са най-голямото ни богатство. 

Преди самия мач имах опасения и с леко недоверие гледах оптимизма на президента Христо Крушарски. Той обаче се оказа прав и третият базов лагер на Еверест не изглежда толкова далеч. До мен бяха новите му партньори и видях как се радват при гола. Дано се запалят и Локомотив да върви напред и нагоре.

Специално искам да поздравя треньора Александър Тунчев за куража му да пусне Николаев като титуляр, който не бе играл дълго време заради контузия и излезе на инжекции. Браво на момчето! 

Дано имаме късмет на реванша! Оптимист съм за този нов отбор", сподели Христо Бонев пред "Марица".