Наставникът на Копенхаген, Йенс Торуп, остана доволен от равенството на своя тим при визтата на Локомотив Пловдив в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Той призна обаче, че датчаните е трябвало да вкарат още попадения. 

 „Дойдохме тук, за да вземем добър резултат и в крайна сметка създадохме доста шансове, може би трябваше да вкараме и повече голове. Знаехме, че и Локомотив има някои атакуващи умения, с които трябва да се съобразим. Доволни сме от резултата, но можеше да вкараме още“, започна Торуп.

„Знаехме как Локомотив ще играе. Знаем, че те са силен отбор, особено с тези фенове. Не ни изненадаха. В Дания не сме свикнали на 40 градуса, така че не беше лесно за нас. Мисля, че се справихме добре обаче“.

„Очаквам мач, в който ше контролираме мача, защото ще играем у дома. Първо трябва да се концентрираме върху мача си в шампионата, след което ще мислим за реванша. Ще бъде отворен мач и го очакваме. Искаме да стигнем до груповата фаза на турнира“, завърши той.