Локомотив Пловдив приема датския гранд Копенхаген в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят стартира в 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong,bg ще проследи всичко най-интересно от двубоя на „Лаута“.

В сравнение с двубоите срещу Словачко, ръководството на "черно-белите" вече е уреди състезателните права за европейските мачове на централния защитник Мартин Паскалев и на френския халф Венсан Марсел.
 
По този начин треньорът Александър Тунчев ще има на разположение точно 20 футболисти за сблъсъците с Копенхаген. "Надявам се да покажем добра игра и да успеем да зарадваме нашите привърженици с победа. Всеки отбор има слаби места. Всеки един от нас знае какъв е зарядът за този двубой, не мисля, че ни трябва допълнителна мотивация за мач като този. Времето ще бъде горещо, но каквото е за единия отбор, такова е и за другия. При тях наистина климатът е по-хладен и се надявам това да ни помогне. Наясно съм със стартовия състав. Най-важното е да не допуснем гол и ако може да спечелим дори минимално с 1:0. Това би ни дало самочувствие за реванша", заяви Тунчев преди мача.

Датчаните бяха повече от убедителни срещу Торпедо Жодино в предишния кръг - 4:1 като домакин и 5:0 като гост. Отборът обаче не започна по най-добрия начин в първенството и след третия кръг има само една победа - 2:0 при визитата на Одензе. 

В исторически план единствените български клубове, които са елиминирали противници от Дания в евротурнирите, са Локомотив София и Левски.