Локомотив Пловдив приема чешкия Словачко в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Мачът на „Лаута“ стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от срещата в Пловдив.

Днес ще бъде вечерта на дебютите, след като Александър Тунчев ще води първия си мач като старши треньор в евротурнирите. През миналия сезон той бе помощник на Бруно Акрапович. В същото време това ще бъде и дебют за съперника на „черно-белите“. До момента Словачко няма участие в европейските клубни турнири, като изключим няколко двубоя в Интертото.

Треньорът на „смърфовете“ няма да може да разчита на един от основните си футболисти – Бирсент Карагарен, който е наказан. Вместо него на десния фланг по всяка вероятност ще действа завърналият се на „Лаута“ Милош Петрович. Под рамката почти сигурно ще застане Илко Пиргов за сметка на привлечения това лято Редер.

Двамата треньори се изказаха ласкаво за съперника си и смятат, че шансовете за продължаване в турнира са 50 на 50. Влизаме в мача с амбицията да елиминиране Словачко. Имат ръстови футболисти, на които ще обърнем внимание. Ще разберем след мача дали сме разучили добре противника“, заяви Тунчев преди мача.