Локомотив Пловдив започва второто си поредно европейско пътешествие – срещу черногорския Искра Данилоград. Това ще бъде 17-ото участие на „смърфовете” в Европа.

Стадион „Под Горицом” ще приеме двата отбора, където преди точно една седмица шампионът Лудогорец срази Будучност в първия кръг от квалификациите на Шампионска лига.

Мачът между Искра и Локомотив Пловдив е тази вечер от 21 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн в PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък ще ви направим съпричастни към всичко най-интересно преди, по време и след срещата. Очаквайте и ексклузивни интервюта след мача.

 Тимът на Бруно Акрапович влизат в срещата като големия фаворит, имайки се предвид, че тимът на Искра е абсолютен дебютант в Европа. Единственият плюс за домакините е фактът, че двубоите от тази фаза се играят в една среща и са възможни изненади.

Това е първото домакинство на Искра в еврпейски клубни турнири. В предишния кръг черонгорци гостуваха на още по-скромния Санта Колома, който успяха да отстранят трудно.

Локомотив Пловдив замина за Черна гора с едва 17 души. Извън Сметките остана централният защитник Давид Малембана. Той не се възстанови от травмата, получена миналия петък при успеха с 2:0 при визитата на Славия. Вместо него извънредно в УЕФА бе записан юношата Даниел Димитров. Преди това да се случи, железничарите бяха картотекирали едва 18 играчи за сблъсъка.

„Когато гледаме играчи, гледаме да изпълняват целите, които имаме и да изглеждат по възможно най-добрият начин. Искаме да сме добър отбор на Балканите и в Европа.Не давам много примери за фаворити. Казвам на играчите ми, че теренът е мястото, на което се вижда фаворита. Тогава се прави това. Искам да сме организирани в двете части от играта. Трансформацията напред, към защита. С топка в крака или без. Неща, които се изискват качества за европейски футбол. Топлото време е и за двата отбора, трябва да свикнем сега на тренировката, защото такова ще е и по време на мача”, сподели преди срещата старши треньорът на „смърфовете” Бруно Акрапович.