Локомотив Пловдив спечели трудно с 1:0 над черногорския Искра в Подгорица и по този начин се класира за 2-ия квалификационен кръг за Лига Европа. Единственото попадение падна 15 минути преди края на двубоя и бе дело на капитана Димитър Илиев от дузпа. "Черно-белите" бяха отборът, който търсеше победата през целия двубой, но на два пъти бяха близо до инкасирането на гол. Първо Мартин Луков се намеси решително, а след това нападателят на домакините Зоран Петрович пропусна отлична възможност.

Официална "Facebbok" страница на Локомотив Пловдив - www.facebook.com/lokomotivplovdiv
27 снимки


ОТЗИВИ СЛЕД МАЧА

Култов Акрапович: Искам да бием Тотнъм вкъщи

Димитър Илиев: Изпълнихме минимума

Крушарски: В Европа няма лесни отбори, няма как да ни се падне Рилец Говедарци


"Черно-белите" стартираха агресивно срещата и по никакъв начин не показаха, че им трябва да разузнават съперника на терена. Правеше в впечатление, че домакините имаха изразено превъзходство в ръстово отношение, което бе разгадано от пловдивчани и възпитаниците на Бруно Акрапович заложиха на къси и бързи подавания.

В 4-ата минута Момчил Цветанов направи добър пробив по левия фланг. Халф-бекът напредна в наказателното поле, но ударът му бе неточен и не застраши вратата на Кордич.

Минути по-късно последва ново бързо нападение на "смърфовете". Топката постепенно премина от левия към десния фланг. Димитър Илиев подаде към Бирсент Карагарен в наказателното поле, крилото финтира съперник и центрира, но бранител на Искра изби. Юношата на Локомотив отново овладя кълбото, след което подаде към Анте Аралица. Хърватинът бе съборен в наказателното поле, но главният съдия Герго Богар не посочи шправилно бялата точка.

В 9-ата минута черногорците отговориха на натиска на българския тим с далечен удар на Вукович, но ударът му бе слаб и премина високо над вратата на Мартин Луков.

Последваха добри минути за Искра и домакините пренесоха играта в половината на Локомотив Пловдив. "Черно-белите" отстъпиха притежанието на топката, но това не водеше до опасности пред тяхната врата.

В 24-ата минута центриране отдясно на Малащевич можеше да изненада Мартин Луков, след като топката застрашително падаше към горния му десен ъгъл, но стражът внимаваше, покри вратата си и топката излезе в аут.

Искра успя да спре ранния натиск на "черно-белите" и постепенно спечели голям периметър в половината на гостите. До 30-ата минута на двубоя нито един път топката не бе пратена в очертанията на една от двете врати, а домакините много често прибягваха до непозволени действия срещу възпитаниците на Бруно Акрапович.

В 34-ата минута "смърфовете" имаха отлична възможност да открият резултата. Парвис Умарбаев центрира от фаул в наказателното поле. Диниш Алмейда успя да се освободи от Аджович, но португалецът заби топката в земята и тя прелетя над напречната греда.

Последва нова силна атака за Локомотив. Анте Аралица проби отдясно и центрира в наказателното поле, но Умарбаев бе изпреварен от противник преди да нанесе решителния удар.

Дълбоко в добавеното време Искра бе близо до октриването на резултата. Йованович стреля от дистанция, последва рикошет в крака на Лукас Масоеро, след което Мартин Луков отлично спаси изби влизащата в долния десен ъгъл топка.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си и на стадион "Под Горицом" излязоха същите изпълнители. Локомотив отново стартира по-агресивно в началните минути, като много активни бяха двата фланга, където действаха Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов.

В 55-ата минута "смърфовете" разиграха отлично. Лукас Салинас изведе Момчил Цветанов по левия фланг. Крилото хитро върна топката на границата на наказателното поле, където Димитър Илиев нанесе плътен удар, но топката срещна тялото на Шахман и излезе в ъглов удар.

Шест по-късно след красив пробив на Бирсент Карагарен по десния фланг, се стигна до ъглов удар за Локомотив. Крилото центрира в наказателното поле, след което последва удар с глава на Диниш АЛмейда, но той бе слаб и премина над вратата.

Минута по-късно Анте Аралица опита много красиво да реализира от дистанция, но фалцовият му изстрел от въздуха премина отново над напречната греда.

Постепенно домакините започнаха да действат и с хитрости. В средата на второто полувреме кракът на вратаря Кордич се схвана и бе необходимо медицинският екип на Искра да влиза на терена. В същото време децата подаващи топките също заложиха на по-бавното им вкарване в игра. Треньорът на "черно-белите" Бруно АКрапович направи промяна, включвайки в игра последното попълнение ВЛадимир Илич за сметка на Лукас Салинас.

Това може би разконцентрира възпитаниците на Бруно Акрапович и в 69-ата минута Локомотив Пловдив като по чудо оцеля. Мартин Луков не се намеси добре при центриране отдясно, което позволи топката да попадне на непокрития Зоран Петрович, но нападателят на метър от голлинията стреля над вратата.

Минута по-късно Аджович нанесе плътен удар от дистанция, но стражът на "смърфовете" се намеси решително, боксирайки топката.

В 74-ата минута "смърфовете" получиха дузпа. Резервата Владимир Илич навлезе в наказателното поле и бе фаулиран от Лука Малашевич. Главният съдия Герго Богар не се поколеба и посочи бялата точка. Зад топката застана капитанът Димитър Илиев и с точен удар в долния десен ъгъл реализира.

В 78-ата минута Парвиз Умарбаев отново поднесе добро центриране в нказателното поле на домакините. Диниш Алмейда отново бе оставен непокрит и португалецът стреля с глава, като топката профуча покрай левия страничен стълб.

Две по-късно Мартин Луков отново изби решително в ъглов удар след нов рикошет този път в тялото на Милош Петрович.

В първата минута от добавеното време, Георги Минчев организира отлична контраатака. Нападателят подаде топката в средата на терена, където Бирсент Карагарен с едно докосване продължи към Димитър Илиев, но ударът на капитана премина над вратата.

ИСКРА - ЛОКО ПД 0:1

0:1 Д. Илиев 75'-д.

ЕТО СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ИСКРА: М. Кордич, Малешевич, Дринчич, Кумбурович, Йованович, Аджович, Кохей Като, Шахман, Боричич, Петрович, Вукович

Треньор: Александър Недович

ЛОКО ПД: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Петър Витанов, Парвис Умарбаев, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Анте Аралица

Треньор: Бруно Акрапович

Гл. съдия: Герго Богар (Унг.)

Стадион: "Под Горицом", Подгорица