Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович направи интересно изказване в навечерието на първия двубой срещу френския Страсбург от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Хърватският специалист демонстрира, че много добре познава силните страни на съперника, който счита за еталон по отношение играта по крилата. Акрапович разкри, че работи в името на това „смърфовете” да придобият същото игрово лице на терена.

Акрапович: Ако не допуснем гол, всеки резултат ще е добър за нас

„Със сигурност публиката ще ни помогне. Видяхте, че в Търнава не започнахме така, както ни се искаше. Тези силни фенове бяха зад нас в първия мач. Усещах, че можем да спечелим срещата и в крайна сметка го направихме. Това помага на играчите, ще помага и за в бъдеще. Срещу Страсбург тази подкрепа ще бъде още по-активна”, каза Акрапович специално за DIEMA SPORT и „Домът на футбола”.

„Страсбург е отбор, който е много силен по крилата. Изглеждат по начин, към какъвто се стремим ние с Карагарен и Цветанов. Имат качествени играчи и играят модерен футбол с малко докосвания. Прави ми впечатление, че когато загубят топката, веднага започват да пресират, за да си я върнат. Силни са в този елемент от играта и ние ще трябва да намерим решение срещу това и да го обърнем в наша полза”, заяви наставникът.