Лицензионната комисия към Българския футболен съюз обяви кои отбори получават лиценз за участие в евротурнирите през новата кампания. На сайта на централата се появи съобщение, в което изчерпателно са изредени клубовете, които отговарят на условията.

Прави впечатление, че 10 български отбора получват евролиценз. ЦСКА е сред тях, като от Централата правят уточнение, че за "червените" се чака решение на Спортния арбитражен съд в Лозана. Припомняме, че по-рано стана ясно, че УЕФА не допуска тима от Борисовата градина до участие в турнирите на Стария континент. 

Същевременно завършилият на десето място Пирин не фигурира сред изредените отбори, отговарящи на критериите. 

Ето и пълния текст на съобщението, появило се на сайта на БФС, без редакторска намеса:

Лицензионната комисия съобщава, че приключи лицензионната процедура за лицензирането на футболните клубове за участие в турнирите на УЕФА през сезон 2017-2018 г.

След проверка на представената документация и в диалог с футболните клубове лиценз за участие в турнирите на УЕФА за сезон 2017-2018 г. получават (по реда на действащото класиране в Първа професионална лига):

ПФК „Лудогорец“ – Разград

ПФК „ЦСКА-София“ – София

ПФК „Левски“ – София

ПФК „Дунав“ – Русе

ПФК „Локомотив Пловдив 1926“ – Пловдив

ПФК „Черно море“ – Варна

ФК „Верея“ – Стара Загора

ПФК „Ботев“ - Пловдив

ПФК „Берое“ – Стара Загора

ПФК „Славия 1913“ – София

Заб:  Съгласно решение на администрацията на УЕФА от 29.05.2017 г, ПФК „ЦСКА-СОФИЯ“ не се допуска до участие в Европейските клубни турнири. Очаква се решението на Спортния арбитражен съд в Лозана, Конфедерация Швейцария.

Съгласно чл. 14, ал. 7 от Наредбата за националното клубно лицензиране, издание 2016 г., отборите получили лиценз за УЕФА, участват със същия лиценз в националните първенства и турнирите на БФС през 2017 – 2018 г.

Допълнително ще бъде публикувано съобщение за останалите футболни клубове, получили лиценз за участие в националните първенства и турнири на БФС през сезон 2017 – 2018 г.


Ето евентуалните съперници на Левски, Дунав и Ботев в Европа

ЦСКА подава жалба, иска отговори от БФС