Българските отбори в Лига Европа, които изиграха мачовете си снощи се представиха меко казано неубедително. От трите ни представителя единствено Левски постигна победа, но едва с 1:0, но въпреки нея играта на отбора не се понрави както на феновете, така и на специалистите. Явно на Герена тепърва ще се справят с проблема на сработката между новите и старите футболисти. В Сараево никак няма да бъде леко, а и босненците показаха, че не са никак лош отбор, който е готов да поднесе изненадата. Сега съперникът на Левски ще го играе умряла лисица, след като треньорът им обяви шанс от едва 20% за класиране. Това обаче не трябва да заблуждава и да успокоява Илиан Илиев и компания. „Сините“ трябва да стъпят максимално концентрирано в Сараево.

ЦСКА показа очакваното в Словения. В атакуващ план момчетата на Стойчо Младенов издишат. След червения картон на Килиън Шеридън Младенов остана единствено със Станко Йовчев като централен нападател. Нищо чудно да е дошъл звездният миг на Йовчев и именно той да класира ЦСКА напред, въпреки че е малко вероятно. Младенов трябва да решава много проблеми до реванша, но червената лампичка светна още в контролите. Мура е достатъчно слаб отбор, за да може ЦСКА да продължи дори само с името си, но отпадане от този съперник със сигурност ще доведе до много катаклизми на „Българска армия“.

Локомотив Пловдив направи зрелищно 4:4 срещу Витес. Специалистите очакваха лека победа на гостите и тя бе на път да се случи, но играта в офанзивен план на Локомотив изненада. Да! На всички бе ясно, че проблемите в състава на Емил Велев идват от защитата и това ясно пролича срещу холандците. Нападението или с други думи казано – Здравко Лазаров и Йордан Тодоров избухнаха. Ако те са на същото ниво в Арнем, а защитата се стегне малко „черно-белите“ са способни на чудо.

Истината е, че и трите отбора в Лига Европа показаха доста неубедителна игра в определени елементи. В поправителния след седмица няма място за грешки.