Няколко дни след нечувания срам на евробойците ни този сезон, отново се връщаме към болезнената тема. Това, че тимовете ни не стават за двете континентални надпревари, го уточнихме. Че футболистите и треньорите ни са трагични – също.

Но всъщност Левски, ЦСКА, Лудогорец и Локомотив Пловдив не са пълно капо от еврокампанията си тази година. Врътнаха по две контроли през лятната подготовка. Вярно – малко скъпички им излязоха, но пък повече от полезни.

Нашите треньори постоянно повтарят, че искат да видят своите как играят под напрежение. Е, видяха! И дано са си направили изводите. Или по-скоро извода! Че, дойде ли важен мач, яко наливат гипса.

Затова, най-добре и за фенове, и за футболисти е да гледат на мачовете от евротурнирите като добри проверки преди шампионата. Първо – играят се в разгара подготовката им. Второ – докато започне шампионата, те вече са приключили. Трето – феновете няма да имат напразни очаквания. Така де, конторили са все пак това. И четвърто – тук всъщност е добрата новина, може да запишем някоя победа и да си осигурим някоя и друга контрола в повече.