Отборите на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив излизат един срещу друг в дербито на града. Сблъсъкът от 9-ия кръг на efbet Лига е днес от 16:15 часа и може да го проследите на живо в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим всичко случващо се на „Лаута” минута по минута.

Тимът на Ботев влиза в дербито като лидер в подреждането, докато „смърфовете” се намират на едва единадесето място.

Един от твърдите титуляри в Локомотив Пловдив от началото на сезона Милош Петрович е получил контузия по време на  тренировка и това е единственият кадрови проблем за треньорския щаб преди днешното дерби.

Той е почувствал болки в областта на прасеца, като вероятно се касае за мускулно разтежение. Лекарят на клуба д-р Константин Павлов прави всичко възможно да вдигне сърцатия бранител за срещата, но неговото участие до последно ще бъде под въпрос. Петрович, който това лято се върна на „Лаута“ след кратък период в гръцкия Ксанти, пропусна двубоя с Родопа за купата заради наказание.

Той е лидерът в отбраната, след като през лятото си тръгна Диниш Алмейда, а новите Артур Крачун и Алексий Биков не могат да се впишат успешно в схемата на Александър Тунчев. Молдовецът дори бе оставен извън групата за гостуването в Смолян, след като допусна доста грешки срещу Царско село в последния кръг от първенството.

Ако Петрович не е на линия обаче, именно Крачун вероятно ще стартира в сърцето на защитата. Много малко вероятно е като един от тримата отново да бъде използван и Конър Руан, пише „Мач телеграф”.

Известна дилема има и за вратарския пост в състава на „черно-белите“. Опитният Илко Пиргов остана на пейката в последните две срещи за сметка на Лукас Редер, който пък се отчете с две сухи мрежи при победите срещу Царско село и Родопа.

ЛОКОМОТИВ ПД – БОТЕВ ПД 0:0

Стадион: „Локомотив”, Пловдив

Рефер: Георги Кабаков

Вероятни състави:

Локомотив Пд: Редер, Гомис, Петрович, Биков, Карагарен, Умарбаев, Витанов, Томашевич, Салинас, Минчев, Илиев

Резерви: Пиргов; Николаев, Паскалев, Крачун, Руан, Янчев, Ангелов, Сно, Марсел, Ал. Иванов

Ботев Пд: Аргилашки, Филипов, Работов, Генев, Па Конате, Янсон, Мертенс, Току, Неделев, Бароан, Маркиньос

Резерви: Ханкич; Чернев, Тонев, Цончев, П. Вуцов, Етоо, Ив. Василев