Наставникът на Ботев Пловдив Желко Петрович коментира равенството с Локомотив Пловдив и заяви, че е доволен от играчите си и от спечелената точка.

„Атмосферата е фантастична. Участвал съм в подобни мачове и това винаги е фантастично усещане. Ние сме по-големият клуб, но днес те бяха в по-добра форма. Мисля си, че цялостната атмосфера бе страхотна. Това е причината, поради която футболът е толкова голям спорт.”

„Мисля, че те владееха по-добре топката, имаха предимство в това отношение. Не съм тук, за да си търся извинения, но знаете, че днес отсъстваха много важни футболисти за нас. На пейката имахме футболисти на по 15 години. Започнахме добре, вкарахме гол и борбата в мача започна. Трябваше да имаме сили за тази борба, но в този отбор на Локомотив има достатъчно опитни футболисти.”

„Доволен съм от играчите, не разочаровахме феновете си, а това е най-важното. Сега трябва да се възстановим, за да продължим борбата в следващите мачове.”

„Кардосо бе болен преди мача, изигра само 45 минути, но нямаше как да играе повече. Нямам други, на които да разчитам, и трябваше да променя схемата по време на мача. Това бе трудна ситуация, с която трябваше да се справя. Мисля, си че до голяма степен това помогна на Локомотив за притежанието на топката.”

„Не знам дали за нас е по-добре да бъдем в първата или във втората половина, защото нивото на съперниците е различно. Ако сме във втората част на класирането, ще ни бъде по-лесно да се борим за място в Европа.”

„Знаете ситуацията със стадиона. Не се оплаквам, но е трудно, трябва да се борим в тази обстановка. Не се опитвам да си търся оправдания. Аз харесвам Ботев, обичам феновете ни. Ние сме сериозен отбор. За нас приоритет е да си построим стадион, защото е различно,  когато играеш официалните си мачове на стадиона, а не на тренировъчната база. Там ще се съберат повече фенове, които биха могли да ни помогнат.”