Локомотив Пловдив успя да надделее срещу Хебър с резултат 2:1 след доста равностойни 90 минути в единствения неделен сблъсък от програмата на efbet Лига. Бабакар Дион отбеляза след няма и 60 секунди. Тодор Чаворски изравни в 35-а минута от дузпа. Преслав Боруков успя да изведе "смърфовете" напред в 64-а минута. До края и двата тима се отчетоха с пропуски, но домакините успяха да задържат преднината. 

42 снимки

Стартът на двубоя беше вдъхнояващ за "смърфовете". Бирсент Карагарен се втурна напред по левия фланг и достави перфектна топка за Бабакар Дион на задната греда, който не сбърка за 1:0. 

Гостите постепенно започнаха да изглеждат малко добре. В 17-а минута, след хубава контраатака, Емануил Манев излезе в стрелкова позиция, но ударът му беше неточен. 

В 32-а минута дойде нов шанс за гостите. След хубаво центриране на далечната греда към Манев, той стреля от воле много мощно, но Пиргов спаси. Минута по-късно беше отсъдена дузпа за нарушение срещу играч на Хебър. След нарушението в наказателното поле Чаворски застана зад топката. Той показа хладнокръвие и преодоля Пиргов за 1:1. 

В добавеното време "смърфовете" имаха на свой ред шанс. Бирсент Карагарен отново направи пробив по левия фланг и завърши с удар, който мина близо до гредата на Дебърлиев, но все пак се оказа неточен. 

В 62-а минута дойде първото сериозно положение за частта. Димитър Илиев пробва хубав удар от неудобен ъгъл, но топката профуча малко встрани.

Две минути след това момчетата на Александър Томаш отново излязоха напред в резултата. Домакините успяха да организират хубава атака, при която Бубакар Дион успя да центрира с едно докосване на главата на Преслав Боруков, който не прости на Дебърлиев от няколко метра. 

В 76-а минута гостите отново можеше да изравнят. Октай Хамдиев успя да пребори Томашевич и от малък ъгъл пробва да преодолее Пиргов, но той излезе добре.

Осем минути по-късно имаше възможност за трети гол за пловдивчани. След извеждащ пас към Георги Каракашев той намери Карагарен на стрелкова позиция, но крилото не успя да отбележи.

Локомотив Пловдив - Хебър 2:1

1:0 - Бабакар Дион (1)

1:1 - Тодор Чаворски (35)

2:1 - Преслав Боруков (64)

Ето и съставите на двата тима:

Локомотив Пловдив: Пиргов, Петрович, Паскалев, Бидунга, Томашевич, Карагарен, Каракашев, Зебли, Дион, Димитров, Илиев. 

Хебър: Дебърлиев, Осира, Крумов, Бухал, Тонев, Лобов, Търтов, Манев, Чаворски, Хамдиев, Бонани.