Отборът на Локомотив София посреща Локомотив Пловдив в железничарското дерби от efbet Лига днес. Мачът е от 18:00 часа на стадиона в столичния квартал „Надежда” и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развитието на мача минута по минута.

След пет изиграни кръга представянето на двата тима е добро и надхвърля очакванията на специалистите, а може би дори и тези на техните привърженици.

Локомотив София започна сезона със загуба, но Станислав Генчев и неговите възпитаници не допуснаха нова такава в последвалите четири срещи. Имената на опонентите бяха сериозни, въпреки че Берое и Ботев Пловдив се представят под нивото от предишни години. В последните два кръга „Канарчетата“ бяха победени с 2:0, а миналата седмица новака Септември бе разбит с 3:0 и то само след 45 минути игра. Героят за отбора до тук е младият нападател Димитър Митков, който реализира четири от общо седемте попадения за неговия отбор.

Локомотив Пловдив продължава с план максимум, ако се изключи загубата от Лудогорец в Разград. Първите три победи дойдоха над отбори, които би трябвало да се борят за своето оцеляване през тази кампания и за това бе любопитно как ще реагират пловдивчани срещу по-стойностен противник. Такъв пристигна в Пловдив в предишния кръг и дори игра над едно цяло полувреме с човек повече. Това обаче не попречи на Локомотив да не допусне нито един точен удар към своята врата и да победи Арда с 1:0.