Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш и неговите помощници са изправени пред сериозна дилема преди домакинството на шампиона Лудогорец. Възможно е под рамката да застане привлеченият през зимата Мартин Луков, вместо младока Кристиян Томов. Той стартира пролетния сезон, след като в клуба избухна скандал около безспорния номер 1 на този пост Динко Хоркаш.

Хърватинът отказа да поднови договора си и това вбеси собственика на Локо Христо Крушарски. Той нареди на Томаш да извади Хоркаш от състава. Почти демонстративно Крушарски взе на „Лаута“ Мартин Луков. Томаш заложи на Кристиян Томов, който обаче на моменти се представи колебливо и дори бе обвинен за домакинската загуба от Хебър. Сега срещу Лудогорец треньорът смята да направи рокада и да даде титулярното място на Луков, който се готви на пълни обороти и все още чака своя повторен дебют за „черно-белите“. Мачът срещу хегемона в българския футбол през последните 13 години е в събота от 16:30 часа на стадион „Локомотив“.

В същото време ръководството на Локо трябва да реши сериозен проблем, който може да разруши плановете на Александър Томаш за следващия сезон. Шестима футболисти са с изтичащи договори и може да напуснат Пловдив през лятото без трансферни суми. За двама от тях ситуацията е ясна. Динко Хоркаш и Милош Петрович си тръгват със сигурност и не влизат в плановете на Томаш за следващия сезон. Други четирима обаче са важна част от състава, но също гледат към изхода. Бабакар Дион, Евандро, Владимир Медвед и Мартин Райнов са висящи и тяхното бъдеще не е никак ясно.

От тях единствено Райнов може да остане в Локо до края на годината, до когато е срокът на договора му. Останалите обаче нито са получили предложение за нови контракти, нито са обявили намеренията си. Евандро има по-добро предложение от друг отбор от Първа лига и е много вероятно да продължи кариерата си в България. Бразилецът първо ще изчака да види какви предложения ще получи от чужбина, но не е изключено да остане в българското първенство.