Авторитетното хърватско издание "Слободна Далмация" представи Локомотив Пловдив като пример за по-малките и бедни футболни отбори. Медията пусна материал, в който анализира разликата в стойността на играчите на "смърфовете" и тази на отборите, които победи, за да стигне до последните си два трофея.

"Отдавна знаем, че не играят пари, а момчета. Това показва примерът на Локомотив от Пловдив, който стигна до Купата и Суперкупата през двата най-скъпи български отбора - ЦСКА (22 млн. евро според Transfermark) и Лудогорец (32 млн. евро)", пише изданието. 

Антон Узунов
20 снимки

"Локомотив е на стойност само 6.4 млн. евро, което го прави петият най-скъп отбор в Лигата. За сравнение, в току-що завършилия сезон на хърватската елитна дивизия само Истра би бил с по-малка стойност на играчите от отбора на Акрапович."

"Водим млади хора, на които не предлагаме голяма заплата, а възможност да се покажат. Пробваме, проверяваме състоянието им и чак след това подписваме. Не взимаме никого без добра проверка. Опитваме се да открием някой, който е минал под радара на друг", обяснява Бруно Акрапович.