Парвиз Умарбаев си търси нов отбор и шансовете да остане в Локомотив Пловдив и след края на сезона са минимални. Източници на „Мач Телеграф“ разкриха, че националът на Таджикистан е позволил на агент, който работи в България, да го уреди с по-добри условия в родния елит.

Той е влязъл в контакт с няколко клуба, но от един от тях са издали на шефовете на „Лаута“ каква заплата им е поискал Умарбаев, който само преди няколко дни стана баща за първи път. В Локомотив са били категорични, че не могат да дадат подобни пари на един от лидерите в състава си.

61 снимки

Треньорът Александър Томаш иска Умарбаев, Салинас и Гомис да останат, но очевидно новите собственици са уверени, че ще могат да привлекат по-класни попълнения през лятото. Както вече писахме, на първия разговор за нов контракт с халф не е имало конкретно предложение от страна на клуба.

Те са искали самият футболист да си каже условията. Не е сигурно обаче дали той не би бил по-скромен в исканията си към Локо, с който постигна най-големите успехи в кариерата си и е на голяма почит сред привържениците. Ситуацията около Умарбаев усилено следят от щаба на ЦСКА 1948.