Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година Димитър Илиев може да бъде продаден в следващите няколко дни. Вече са водени предварителни разговори за трансфер на нападателя в турски клуб. Очаква се днес на „Лаута“ да пристигне официална оферта за национала, който през септември ще навърши 33 години. Собственикът Христо Крушарски и новите му партньори в ръководството настояват да получат 250 000 евро за капитана и безспорния лидер в състава на „черно-белите“.

Големият любимец на феновете със сигурност ще получава поне три пъти по-висока заплата, ако замине за южната ни съседка. Предвид възрастта си Илиев е готов да излезе отново в чужбина и да осигури още по-добре семейството си, което наскоро се увеличи с още един член. Съпругата му Мартина го дари с втори син на 14 юни - Нико. Баткото Йоан вече е на 3 години.

Трансферът ще е безспорен удар по плановете на треньорския щаб за следващия сезон, но от ръководството вече търсят нови попълнения, с които да компенсират евентуалната липса на основния реализатор на тима. От „Лаута“ официално отказаха да коментират информацията, но не отричат, че има възможност Илиев да бъде продаден.