Наставникът на Локомотив Александър Тунчев сподели след равенството 1:1 срещу Ботев в дербито на Пловдив, че неговият тим трябва да съжалява, че е изпуснал победата.

„Мачът беше равностоен. Ботев се възползваха от една статично положение и вкараха гол. Второто полувреме доминирахме и създаваме положения. Можем да кажем, че трябва да съжаляваме, че изпуснахме победата днес“.

Антон Узунов
60 снимки

„Имаше леко напрежение в играчите, някои играха за първи път в това дерби. Времето също си оказа влияние да няма такова темпо. Не се получаваха нещата. Това им казах на момчетата на полувремето – трябва да се успокоим, да играем нашата игра. Днес Лукас Салинас нямаше ден и трябваше да направим промяна. Винс е много добър футболист, просто много време не е играл, изпусна част от подготовката. Трябва да влезе във форма и мисля, че страшно много ще ни помогне“.

„Имаме двама много добри и равностойни вратар. Консултирал съм се и с треньора на вратарите. Насъбраха се някои мачове на Илко Пиргов и затова дадохме шанс на Лукас Рейдър“.

„Не мога да кажа, че не опитваме и не играем добре. Липса на късмет в завършващата фаза, последния удар и така нямаме повече точки. Стараят се момчетата, опитват се. Нормално е да има напрежение след предишния сезон. Трябва време да се обиграе този отбор. Характерът през второто полувреме и агресията са неща, за които постоянно говорим и се надяваме да ги подобряваме“, заяви Тунчев.