Помощник-треньорът в Локомотив Пловдив Александър Тунчев дови тима на „смърфовете” при успеха с 2:1 над Левски на „Герена”. Той замести наказания Бруно Акрапович.

Ето какво сподели Тунчев след мача:

„Мисля, че бяхме добре мотивирани, въпреки че нямахме шанс за третото място, което беше наша цел след спечелената Купа на България. Тези момчета не получаваха достатъчно шансове и днес искаха да покажат своите възможности. На тренировка разиграваме доста ситуации, статични положения, За наша радост днес успяхме да вкараме два гола.

Говорихме си още преди мача, да не получим ранен гол, за съжаление точно това се случи. Когато нямаше игрови ритъм е много трудно да изиграеш 90 минути. Преди три дни имахме още един мач. Доволни сме. Всеки от щаба е щастлив от постигнатото.

Доколкото знам почти всички заразени с коронавирус са добре, с изключение с Карагарен и Димитър Илиев, които имат леки оплаквания. Никой друг няма симптоми.

Доста дълъг сезон особено след тази пандемия. Имахме много малко време за подготовка, от друга страна играхме сряда-събота, което е доста трудно. Успяхме да подготвим добре играчите и нямахме контузии.

На първо време е необходима почивка, тя ще бъде кратка. Трябва да изчакаме футболистите в изолация, тя не е никак малка бройка. 9 човека са си е половин отбор. Когато се съберем ще започнем подготовка за новия сезон и Европа. Хубаво е, че сезонът ще започне малко по-късно.”