Локомотив Пловдив победи Хебър на стадион "Васил Левски" с 2:1 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Головете за "смърфовете" бяха дело на Ивайло Димитров и Джовани, а за тима от Пазарджик точен бе Ивайло Михайлов. С тази победа Локомотив Пловдив е вече 4-ти с актив от 33 точки, докато Хебър остава на незавидната 15-та позиция с 12 точки на сметката си.

Start-photo.bg
78 снимки

Първата по-интересна ситуация дойде в 4-та минута, когато топката бе поданена от Джовани към негов съотборник, който опита акробатично изпълнение, но вратарят на Хебър успя да спаси. В последвалата атака Арсенио Валпорт бе изведен очи в очи с Динко Хоркаш, но стражът на "смърфовете" показа бляскав рефлекс, за да откаже нападателя на Хебър.

В 15-та минута Октай Хамдиев от Хебър също бе страхотно намерен и се озова в чиста позиция срещу вратаря на пловдивчани, но Матеус да Силва в последния момент успя да направи ключова намеса и да предотврати гола. Малко след това След центриране от корнер Ивайло Михайлов стреля с глава, но Хоркаш отново демонстрира инстинкта си и с върха на пръстите си изби в корнер.

Локомотив Пловдив организира страхотна контраатака в 28-та минута с по едно докосване, при която Карагерен получи и се освободи на чиста позиция, но реши да подава към Ивайло Димитров, който бе изостанал и не успя да засече. Пропилян шанс за "смърфовете".

В 30-та минута Евандро свали топката прекрасно за Ивайло Димитров, който извън наказателното поле отправи изключително силен и прецизен удар, за да открие резултата в полза на Локомотив Пловдив.

Малко след това Евандро бе в основата на нова контраатака за "смърфовете", но неговият пас не бе точен. Все пак, отбитата топка достигна до Георги Каракашев, който бе около точката на дузпата, но ударът му мина високо над напречната греда.

Бирсент Карагерен изпълни страхотен пряк свободен удар минута преди края на първото полувреме, но топката срещна напречната греда на Петър Дебърлиев. Късмет за Хебър! В добавеното време на първата част Хебър успя да изравни след добро центриране от фал, но страничният съдия вдигна флага си за засада.

В 52-та минута Арсенио Валпорт направи самостоятелен пробив и опита удар по диагонала, но топката прелетя над вратата на Динко Хоркаш. Три минути след това Венсан Марсел получи топката в наказателното поле на противника и достави подаване към Ивайло Михайлов, който на около два метра от голлинията нямаше как да сбърка и успя да изравни резултата.

Бабакар Дион в 62-та минута направи страхотен самостоятелен пробив и стреля от разстояние, но Дебърлиев успя да отрази. В последвалата ситуация Джовани показа индивидуална техника и стреля извън наказателното поле, като Дебърлиев направи слаба намеса и топката се озова зад него, а "смърфовете" отново поведоха в резултата.

В 83-та минута Мартин Паскалев опита удар с глава от точката на дузпата, след като бе намерен на изгодна позиция, но неговият изстрел бе страхотно спасен от вратаря на Хебър Динко Хоркаш. Малко след това Роберт Мазан получи дълго подаване в наказателното поле, но ударът му от въздуха мина високо над вратата на Локомотив Пловдив. В последната минута Матеус да Силва направи добър самостоятелен пробив, но ударът му бе прекрасно спасен от Дебърлиев. 

От последвалия корнер Матеус да Силва бе намерен в наказателното поле, а Петър Дебърлиев не успя да прецени добре излизането си и след удара на играча на Локомотив Пловдив топката се отби от напречната греда. Късмет за Хебър!

 

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 39. Ивайло Михайлов, 38. Хлеб Бухал, 8. Алехандро Гарсия, 27. Роберт Мазан, 28. Осира Корнел, 3. Богомил Божуркин, 5. Мартин Михайлов, 97. Марсел Венсан, 77. Октай Хамдиев, 17. Арсенио Валпорт

Треньор: Владимир Манчев

Локомотив Пловдив: 23. Динко Хоркаш, 50. Йосип Томашевич, 91. Райън Бидунга, 4. Мартин Паскалев, 13. Матеус да Силва, 33. Георги Каракашев, 10. Джовани Маркес, 14. Димитър Илиев, 9. Бирсент Карагерен, 11. Ивайло Димитров, 21. Евандро

Треньор: Александър Томаш