Треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, говори след победата с 1:0 над градския съперник Ботев. Специалистът отчете факта, че футболистите му са спечелили срещата със сърце.

„Сърцето беше в повече. Това е. Такова дерби се печели със сърце. Искам да похваля футболистите и публиката. Видях реакция след мача с Берое. Видях сърце от публиката и моя отбор. Оценката персонално няма да дам. Само аз си знам какво ми беше последните дни. Радвам се за Тодор Павлов. Трябва да знае, че предстои много работа”, започна Томаш.

„Тези моменти са хубави, когато можеш да излезеш от тях. Мисля, че човек, когато рискува, тогава може да успее. Искам да кажа браво на футболистите, браво и благодаря на феновете. Трябва да надграждаме. Казах на футболистите, че трябва да забравят всичко и да играят със сърце. Не ми харесаха някои неща, но е важна победата. Чувал съм, че локомотивът трудно тръгвал, но като тръгне няма спирка”.

„Поклон през тази публика. Показват, че обичат клуба си. Усетил съм го, но съм бил от другата страна. Казах им, че за тях ще направим всичко. От два дни си говоря с Христо Колев, който ми каза, че трябва да го изживея. Изживях го наистина”, каза Томаш.