Наставникът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, коментира детайлно равенството 1:1 в градското дерби срещу Ботев. Томаш не нападна провинилия се за гола на „канарчетата“ Динко Хоркаш, като обяви, че на хърватина постоянно му звънят агенти за трансфер. Специалистът акцентира върху горещото време, казвайки, че сигурно и той е загубил два килограма по време на 90-те минути.

„Мога да разделя мача на две – през първото тотално контролирахме мача, но липсата на увереност и това, че играхме с Ботев...получихме гол от нищото. На полувремето с доста приказки, знаех и усещах какво може да се случи. Когато ние притежаваме топката, но я загубим, пускаме лесни контраатаки“.

„През второто видях много ситуации, в които можехме да центрираме. Не съм доволен от второто. Ботев няма нищо общо с миналата година. Както можем да съжаляваме, че не спечелихме, така и че не загубихме“.

„Всеки си има идея, над която работи през седмицата. Хубаво е да я видиш 90 минути. Аз я видях 45 минути. Този отбор има върху какво още да работи. Начинът е да работим, сега имаме и малко по-голяма вариативност. Липсват няколко хора, но не се оправдаваме“.

startphoto.bg
30 снимки

„На този етап не преговаряме с никой. Ако излезе добър играч и влиза в бюджета, може да привлечем. Аз бих взел още двама халфове. Публиката вдъхна увереност и самочувствие. Мога да отлича целия отбор за характера. Беше адска жега. Аз сигурно съм отслабнал 2 килограма по време на мача, камо ли футболистите. Трябва да ги хидратираме“.

„Сбърках със смяната на Бабакар, признавам си. Това е моя грешка. Естеството на този мач, желанието за победа...не можах да взема най-правилното решение. Ако бях постъпил по друг начин, може ли да кажете дали щеше да е правилно. Много топло беше и футболистите едвам дишаха“.

„Увиснахме, когато аз карах отбора да пресира. Играем човек за човек, но няма да издавам нищо повече. Не мога да обвиня никой. Хоркаш направи лоша преценка и грешка, не мога да обвинявам. Липсваше ни гола в началото, те 10 минути не можеха да излязат от половината си. Разбирам го Динко Хоркаш – постоянно му звънят агенти, журналисти. Момчето седи здраво стъпил на земята. Има потенциал, аз съм горд, че го развиваме. Не се притеснявам от грешки, всеки допуска“.