Наставникът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, изрази мнение след победата над Черно море, че шанс на младите футболисти не трябва да се дава даром, защото те понякога отиват в друата крайност и играят за своя Инстаграм. Специалистът сподели също, че не иска да коментира темата с Петър Витанов, за когото стана ясно, че напуска „смърфовете“.

„Благодарение на футболистите спечелихме. Доближаваме се до това, което тренираме. Не успяваме да реализираме това, което искаме. Виновникът съм аз за това. Влезнахме трудно в мача, променихме в началото начина, по който искахме да играем. Играхме срещу добър отбор с добър треньор. Не знам откога са заедно. Зарадвахме привържениците – те го заслужават“.

„Аз съм голям привърженик младите футболисти да играят, но трябва да си го заслужат. Моментът, в който дадеш даром, отиват от едната крайност в другата. Трябва да ги развиваме, не само да гледат в Инстаграм, да носят обувки като някои играчи и да си мислят, че ще играят като тях".

На въпрос за бъдещето на Петър Витанов, Томаш заяви: „Аз съм си казал мнението, получават се такива неща в живота. Пепи е дал много на Локомотив, има нужните качества и потенциал. Не ми е работа да коментирам, питайте ръководството“.

"Последен мач навън (б.р. - с ЦСКА 1948 в Бистрица) може би ще дадем повече игрово време на млади момчета. Независимо кой излезе на терена, е важно да играе за емблемата и феновете“.