Наставникът на Локомотив Пловдив, Алкесандър Томаш, раздели загубата с 0:1 срещу ЦСКА 1948 на две части. Специалистът остана доволен от реакцията след разговор на висок тон на почивката, но призна, че този отбор не е готов на този етап за Европа, дори и да постигне тази цел. 

„Мисля, че за пореден мач Локо не влиза в мача така, както аз исках. През първото полувреме единствено публиката беше положителна черта за нас, за пореден път. На висок тон проведох разговор и второто полувреме беше далеч по-добре, видях отбор, който искаше и се бореше“, започна треньорът.

„Ще оставя дузпите без коментар. От другото съм доволен обаче през втората част. Далеч сме от представата ми за облика на Локомотив“.

„Искахме да започнем по този начин и през второто полувреме. Не бяхме агресивни. Разбирам, че смяната на схемата доста ни обърква. Видях страх през първото полувреме. Не трябва да имаме нужда от разговори на висок тон, за да се случи. Засега нямаме отбор за Европа. Когато имаме, то идеята ми ще е да се надиграваме“.

„За два мача ни дават три дузпи. Обективен човек съм обаче и играта не е това, което искам да виждам. Смените бяха мои решения“.

„Много неща трябва да се променят. Трябва ни селекция за Локомотив. В момента само феновете са на ниво. Наясно съм, че Локомотив вдигна доста летвата последно време, но всичко ще се промени с времето“, завърши Томаш.