Въпреки загубата с 0:2 от Динамо Тбилиси, старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш остана доволен след края на контролната среща. Наставникът на "смърфовете" е на мнение, че трябва да има повече проверки срещу подобни съперници.

Томаш изрази разочарование от факта, че "черно-белите" се разделиха с някои от основните си футболисти, но все пак ще се съобрази с това решение, тъй като клубната политика е такава.

"Много съм доволен. Доста реална преценка може да си направим след този мач. Динамо (Тбилиси) е отбор, който е на средно европейско ниво. Ще си вземем нужните поуки. Познавам този стил и начин на игра, даже не се и притеснявам. Искам да има повече такива здрави единоборства. Това е до манталитет, трудно се променя".

"Всеки един треньор иска добри футболисти. Ако се появи играч, който е в нашия бюджет, бихме го привлякли. Не си правя изводи сега. Радвам се, че играем контроли срещу такива съперници. Далеч сме от това, което искам да видя от отбора. Важно е какво ще покаже отборът, а не какво ще кажа аз".

На въпрос дали Локомотив Пловдив ще бъде достатъчно конкуретноспособен и през пролетта без част от основните си футболисти, които напуснаха клуба през зимата, Томаш отговори така:

"Това е моята орис. И в Берое, когато бях, продадоха най-добрите ми футболисти, сега е същото. Това е решение на ръководството. Разбирам клубната политика и се съобразявам с това нещо", каза Томаш.


efbet подкрепя българския спорт