Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш изказа своите благодарности към своите играчи за показания дух и характер за победата с 1:0 над Арда в последен двубой от петия кръг в efbet Лига. Успехът бе още по-впечатляващ, след като „черно-белите“ играха с човек по-малко повече от едно полувреме.

Победата изкачи „смърфовете“ на първо място в родното първенство.

Alexander Karamfilov / LAP.bg
49 снимки

„Блестящо се справиха футболистите. Беше тежко, но се справиха блестящо. Това, което говорихме на полувремето, го изпълниха по най-добрия начин. Съперникът е доста класен и добър, но имаха само една греда, нямаха друга ситуация. Те се изнервиха, това целяхме. Благодаря на нашата публика, защото тази победа е извоювана заради тях. Чисто игрово няма какво да кажа, ще говоря емоционално. Този отбор има сърце. Далеч сме от това, което имам като виждане в главата си, но така се гради колектив, така се гради отбор. Мога само да сваля шапка на футболистите“.

„Всичко е благодарение на футболистите, на характера, който показаха, на публиката, но имаме много работа. Другото, което ми прави много лошо впечатление – неща, които не зависят от мен и няма да ги кажа, но мисля, че всеки един знае за какво става въпрос. Крайно време е, ако някъде има нещо, да си кажат. Нищо не визирам. Има доста интелигентни хора, които разбират. Аз също съм човек, който трудно си изпуска нервите, но в крайна сметка…“.

„Вършим си работата. Трябва да сме здраво стъпили на земята. Има доста неща, които трябва да поправим. Тепърва има доста мачове. Вярвам и се надявам, че всичко ще е както трябва“, заяви Томаш след двубоя.