Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, даде брифинг пред журналистите на "Лаута" преди старта на лятната подготовка на "смърфовете".

„Още на първата пресконференция ви казах, защо съм тук, а именно защото новите собственици искат да изграждат. Виждаме нивото на българския футбол и трябва си признаем истината в очите.

Започнахме от преди 5 дни с индивидуални програми за футболистите. Днес започваме заедно. Изграждаме изцяло нов отбор. Искахме български футболисти, но те се оказаха по-скъпи от чуждестранните. Тези българи, които искахме се оказаха много скъпи и не можем да си ги позволим. Ще трябва време за изграждането на тима. С това сме наясно и ние и новите собственици. Ще тренираме на три места извън Пловдив. Този микроцикъл ще приключи с контрола в събота с Марица. В понеделник заминаваме за Банско, където ще изиграем 4 контроли. Като се приберем в Пловдив ще изиграем още една контрола.“

Каракашев и Пиер Зебли ще са новите, които започват днес. С много играчи говорихме и говорим, но няма да коментирам слухове и спекулации. Засега не сме освободили никой, но ако някой не иска да работи с мен и моя щаб. Като казвам че ще правим нов отбор, казвам, че ще имаме поне 6-7 нови попълнения.

Целта е изграждане на средноевропейски отбор. Проблемът на кръговратът, в който родния футбол е попаднал, целите убиват всичко. Половината А група искат Купата. Да и ние я искаме, но ако не я спечелим, няма да правим драми. Аз ще работя с чисто сърце за това, което искаш собствениците. Юноши, дубъл…, да играят като първия отбор. И като подпишем с някой юноша в цялата школа да получат дивиденти това.

Днес се прибира национал и след първата тренировка се връща с гипс, защото стъпил на криво в дупка. Питах го, къде тренирате, и се оказа, че е на официалния терен, а някъде другаде. Питайте ги вие в БФС, къде ги пращат да тренират.

Целта не е да направим отбор и да постигнем някакви купи. За последните 5 години Локо Пд спечели много, но какво имаме надолу, какво идва. Така че целите са си цели, а изграждането си е изграждане.