Сериозен трус в управлението на Локомотив Пловдив вече е регистриран и той е на най-високо ниво в йерархията на клуба. Новият инвеститор Адам Сотков е бил уведомен чрез нотариус, че Христо Крушарски иска да анулира договора за прехвърлянето на 50 процента от акциите, пише „Мач Телеграф“. Това поставя под въпрос как точно ще се издържат „черно-белите“ през пролетта и как ще завършат зимната селекция, която предвижда привличането на още поне две попълнения – централен защитник и флангови нападател със силен десен крак.

Договорката от пролетта бе Крушарски да се оттегли, а Сотков да поема управлението, докато инвестира в инфраструктурата, както и в развитието на школата и представителния тим. До този момент обаче подобни инвестиции не да направени, а само е декларирано намерение за това.

Според договора, за чието анулиране вече са предприети стъпки, до 31 декември новият инвеститор е трябвало да изпълни определени условия, за да се сдобие окончателно с акциите. Тома обаче не се е случило и контрактът на практика вече може да бъде считан за невалиден.

Официална "Facebook" страница на Локомотив Пловдив - ​www.facebook.com/lokomotivplovdiv
13 снимки

Все още не е ясно какво означава тази стъпка от страна на Христо Крушарски, който вчера не бе открит за коментар. Най-малкото обаче той има право да се върне реално към управлението на клуба и да изисква не просто да бъде информиран, но и да дава съгласието си за сделки като тази с ЦСКА 1948, с която от „Лаута“ продадоха двама от най-добрите си футболисти. При това и двамата са привлечени по времето, когато той управляваше – избраният за №1 през 2022 г. Бирсент Карагарен и Райън Бидунга.

През декември настоящото ръководство на Локо Пд излезе със странна позиция по повод медийни публикации, според някои от които се подготвя разпродажба на играчи и смяна на управата.

"Уважаеми локомотивци,

В последните няколко дни наблюдаваме поредица от публикации, касаещи отбора. Решихме да внесем яснота по тези въпроси, които вълнуват “черно-бялата” общественост по време на зимната пауза.

По отношение на евентуални бъдещи трансфери:

start-photo.bg
17 снимки

Ръководството се отнася сериозно и отговорно към управлението на ПФК Локомотив. Подхождаме към клуба и като едно работещо предприятие, като всичко, което се извършва (включително и входящи и изходящи трансфери) е в името и интересите му. Ако дадена информация стане факт – тя винаги се обявява само и единственото на официалния ни сайт. Всички трансфери, независимо от и в кой отбор, са продиктувани с цел – по-доброто и устойчиво развитие на клуба, както и бъдещата политика за налагането на млади футболисти в състава.

Относно оттеглянето на Ръководството и смяна на собствеността:

Официално съобщаваме, че това не отговаря по никакъв начин на истината. “Информацията” е спекулативна, като не изключваме възможността тя да идва от наши “доброжелатели”. Това, за съжаление, няма да е нито първата, нито последната такава “новина” за любимия ни отбор, която няма общо с истината.

 От Ръководството на ПФК Локомотив", написаха на официалния сайт от Локомотив на 17 декември.