Спортният директор на Слован Братислава Ричард Труц потвърди, че нападателят на Локомотив Пловдив Ален Ожболт попада в трансферните планове на словашкия клуб. Труц разкри, че лично е присъствал на няколко мача на "смърфовете" в последните ме­сеци, за да гледа на живо изяви­те на 23-годишния футбо­лист.

"Мога само да кажа, че той е в кръга от играчи, които сле­дим, но все още не сме водили преговори. Не сме разговаряли с никого, нито с клуба, нито с играча. Той е футболист, кого­то познаваме и следим", ко­ментира Труц пред Sport.sk.

"Нормално е да следим игра­чи за всеки един отделен пост, а не само за позицията на нападателя. Може да отправим оферта за Ожболт, но трябва да разгледаме всички възможни алтернативи", доба­ви ръководителят на словаците. Ге­орги Иванов-Гонзо потвърди, оферта за Ожболт има и от Лудогорец. Гонзо обаче обяви, че словенецът е желан и от чужбина. Едната опция е имен­но Слован.

Вчера наставникът на Локо Бруно Акрапович потвърди, че Желемир Теркеш повече ня­ма да е част от щаба му. Хър­ватинът си тръгва по соб­ствено желание, като е искал да е по-близо до семейството си.

"Имам доста варианти. Же­лаещи да работят в Локомо­тив Пловдив не липсват. При­тегателна сила сме. Но няма да бързаме. Имам достатъчно добър щаб в момента. Има време. Ще преценим, не искаме да рискуваме", коментира пред "Тема Спорт" боснен­ският специалист.