Отборите Септември и Локомотив Пловдив приключват 10-ия кръг на efbet Лига с двубой помежду си. Мачът на Националния стадион "Васил Левски" е тази вечер от 20:00 ч. и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg също ще проследим срещата.

Пловдивчани влизат в срещата в добро настроение, след като преди седмица спечелиха пловдивското дерби с Ботев с минималнот 1:0. Днес тимът на Александър Томаш ще опита да продължи с добрите игри и да прибави нови три точки към своя актив. "Черно-белите" няма да могат да разчитат на контузените Луан и Райън Бидунга. Под въпрос за двубоя е Евандро, който в последните дни се готви на облекчен режим.

Задачата пред „черно-белите“ обаче няма да бъде никак лесна срещу младия отбор на Септември, който в последния кръг завърши наравно с Черно море.

Преди няколко дни столичани се разделиха с голмайстори си досега през сезона - Симеон Александров, който премина в ЦСКА. На негово място обаче бяха привлечени юношата на Левски Мартин Петков и нападателят Радослав Живков, който идва под наем от "червените".