СДВР излезе с официална позиция на своята Фейсбук страница за грозните сцени вчера на стадион "Българска армия". Припомняме, че малко преди началото на мача се разрази сериозно меле между привържениците на ЦСКА и гостуващия Локомотив Пловдив.
 
Ето какво пише в изявлението на СДВР:
 
"С навременна и адекватна намеса столични полицаи предотвратиха разрастване на напрежение преди започването на футболната среща между отборите на ПФК „ЦСКА – София “ и ПФК „Локомотив“ Пловдив.
На 31.10.2021г. малко след 16.25 часа на стадион „Българска армия“ възниква напрежение между привърженици на двата отбора, което впоследствие прераства във физическа саморазправа. По искане на дежурния делегат на футболната среща, с цел възстановяване и опазване на реда се е наложила намеса на полицейски служители, които по същото време са обезпечавали сигурността около района на спортното съоръжение, въпреки че не са имали ангажимент с вътрешната охрана. След намесата на органите на реда до други инциденти не се е стигнало. Предприети са действия за установяване на самоличността на участниците в инцидента и съответни мерки спрямо тях."