От Сдружение ПФК Ботев излязоха с позиция относно строежа на стадион "Христо Ботев". В него те намесиха и градския съперник Локомотив Пловдив.

"Уважаеми съграждани,

Искаме да изразим, не за първи път, подкрепата си към решението на държавните и местните институции за инвестиции в общинска спортна инфраструктура.

При невъзможност на спортните клубове да осигурят средства за такава инфраструктура, намираме за напълно нормално това да се направи с публични средства, тъй като ползването ѝ ще бъде в полза на данъкоплатците.

В последните години в много градове на България се изградиха подобни спортни съоръжения. От страна на Футболнен клуб Ботев Пловдив, в лицето на неговите собственици (г-н Георги Самуилов и Сдружение ПФК Ботев), ясно са изразени одобрение и подкрепа за тази идея. 

Бихме искали да се обърнем и към ръководството на ПФК Локомотив Пловдив АД, с призив ясно да изразят отношението си към:

  • плановете, с публични средства, да се дострои стадион Христо Ботев (с вече вложени от клуба над 10 млн лева);
  • да се изгради спортна база на ПФК Локомотив;
  • да се извършват текущите ремонти и подобрения в спортните бази въобще (зала Колодрума, ремонт на стадион Локомотив през 2019 и т.н.).

За да се спрат 30 годишните спекулации за стадион Пловдив - искаме ясно да заявим, че публиката на Ботев Пловдив си има собствен дом, той се казва стадион Христо Ботев!

Стадион Пловдив не е алтернатива на стадион Христо Ботев и това мнение се споделя от цялата жълто-черна общност.

Нямаме никакво намерение да приемем отборът ни да домакинства на общ стадион с друг футболен клуб.

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ"