Локомотив Пловдив приема Ботев Враца в мач от третия кръг на efbet Лига. Двубоят е тази вечер от 21.15 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от него. Рефер на срещата на стадион "Локомотив" ще е Ивайло Ненков. 
 
В седмицата преди мача домакините бяха разклатени от трусове в ръководството, след като стана ясно за изпълнителният директор на клуба Павел Колев е пред напускане. Силният човек в Локомотив - Адам Сотков, изрази недоумение от решението му, като се очаква всичко да стане ясно след двубоя с врачани. 
Тимът от "Лаута" бе напуснат от халфа Пиер Зебли, който бе продаден в Азербайджан. Очаква се в близките дни да има още изходящи трансфери, което определено не се харесва на феновете и те скочиха срещу ръководството. Интерес от чужбина има към Матеус и Бабакар Дион.
 
Ботев Враца ще излезе с настроение след победата с 2:0 над Славия в миналия кръг. За първи път в групата бе включено новото попълнение Едуардо Кунде, но е малко вероятно да започне в титулярния състав.
 
За един от голмайсторите срещу "белите" - Момчил Цветанов, двубоят тази вечер е много специален. Той се завръща да играе срещу любимия си отбор Локомотив Пд, с който спечели два пъти Купата на България и веднъж Суперкупата.
 
"Локомотив е доста специален клуб за мен. Там се чувствах най-обичан и постигнах най-много успехи, това е моят дом. Ще ни е доста трудно - Джовани е в страхотна форма, отборът играе атакуващо=, заяви Цветанов.