Отборите на Локомотив Пловдив и Черно море  се изправят един срещу друг в последен мач от 5-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив” в парк „Лаута” е тази вечер от 21:15 часа и може да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим мача на живо минута по минута.

Двата тима се намират в средата на таблицата в efbet Лига с равен актив от точки. Отборите на Любослав Пенев и Илиан Илиев записаха по две победи, равенство и загуба, което им отрежа по седем точки и съответно девето и седмо място във временното класиране.

Очаква се наставникът на гостите от Варна Илиан Илиев да направи само една промяна в състава си в сравнение с миналия кръг, когато варненци се наложиха над Ботев Враца. Сред единайсетте ще се завърне Мазир Сула, който изтърпя наказание и вече е на разположение на наставника.
Все пак обаче няма да е изненада, ако на върха на атаката вместо Исмаил Иса започне възстановения Уеслен Жуниор или дори Клаудио Кешеру, въпреки че на румънския голаджия все още му липсва игрова практика.

В същото време наставникът на домакините Любослав Пенев заяви, че очаква не лек мач срещу „моряците”:  „Гостува ни вицешампионът от миналия сезон. Отбор, който години наред работи с един и същи треньор, с изграден стил на игра, запазиха си и целия състав. Не е случайно, че резултатите на Черно море, начело с Илиан Илиев, са налице.”

Интересен факт е, че Локомотив Пловдив няма загуба от Черно море у дома от 2018 година. 

подкрепя българския спорт