Още един от титулярите в отбора на Локомотив Пловдив – Кристиан Гомис няма да продължи да бъде част от тима. Той обяви, че договорът му изтича на 30 юни и със сигурност няма да остане при „смърфовете“.

Към Гомис има интерес от Брест, а също така и от отбори от други страни, но неговото желание е да се завърне във Франция.

Локомотив Пловдив привлече Гомис от втория тим на Пари Сен Жермен в началото на октомври 2020 година и той изигра впечтляващи мачове за пловдивчани. Бранителят е носил също така и екипа на нискоразредния ЕФ Бастия.

„Имахме голям сезон и следователно ще може да играем в плейофите на Лига на конференциите. Моят договор изтича на 30 юни. Дори да имам доверието на треньора, се колебая да остана. Моето желание е да се върна във Франция. На този етап не бих подписал нов договор с Локомотив Пловдив. Ще трябва да взема решение“, коментира Гомис.

„Аз вече съм много по-зрял. Напреднах тактически и физически“, добави той.

„Бих искал да си намеря нов отбор до средата на юли, за предпочитане е във Франция. Ако трябва да играя все пак в друга страна, ще го направя. Аз съм авантюрист, нямам нищо против да играя в други шампионати“, каза още Гомис.