Заместник-кметът по строителството на Пловдив Пламен Райчев и управителят на "Рудин" ООД Живко Желев подписаха договора за проектиране и строителство на ст. "Локомотив" в присъствието на кмета Здравко Димитров в последния ден на 2020 г.

"Пожелавам ви спорна работа на обекта, а ние като администрация на Община Пловдив ще съдействаме за по-бързото изграждане на стадиона, за да може и двата отбора да се сдобият с нова и модерна база", заяви кметът Здравко Димитров. Управителят на фирмата изпълнител пое ангажимента още в първите дни Новата година да започне работа проекта. Стартират геоложките проучвания, които са необходими за изготвянето на идейния и техническия проект на съоръжението.

Lokomotivpd.com
9 снимки

Щастлив съм, че изпращаме годината с подписани договори и за двата стадиона ва водещите пловдивски отбори. Благодаря на премиера Бойко Борисов, че подкрепи желанието на Община Пловдив да изгради модерни съоръжения, на които се надяваме да гледаме интересни мачове в най-скоро време", допълни още кметът.

Правителството в началото на годината 37 милиона лева с ДДС за спортната инфраструктура на Пловдив, които бяха разпределени по следния начин - за стадиона на "Ботев" - 25 млн. лв. и "Локомотив" - 12 млн. лв.