Димитър Илиев е Футболист №1 на Българтия за 2019 година. Капитанът на Локомотив Пловдив не скри радостта си след получване на наградата.

Винаги съм оптимист и съм се надявал да направя такъв сезон с Локомотив. Индивидуалните награди са на заден план за мен. Трофеят с Локомотив през миналата година ще го сложа на първо място. На края се броят трофеите, които си спечелил”, заяви Илиев..

Да получа наградата от моя идол в детството ми Димитър Бербатов означава много за мен. Мнозина мислят, че Христо Сточиков е най-великия, но за мен Бербатов е футболистът с най-голям талант”, каза капаитанът на Локомотив Пловдив.

„2019 бе приказка и се надявам да продължим така и през тази година. Мога да кажа с клишета, че всичко се постига с много труд и късмет. Връщайки се в Локомотив си върнах увереността. Акрапович ми дава свобода. Когато си и у дома и нещата се нареждат. Добре е да се чувстваш спокоен и щастлив. Хубаво е да се чувстваш ценен”, добави още той.

„Да запиша името си сред такива легенди не съм си представял да се случи. На двата поста, на които играя  няма никаква разлика. Като халф играя повече с топката и имам свобода. Но като нападател вкарвам повече голове. Трябва да съм полезен за Локомотив. Това е най-важното”, заяви най-добрият футболист на България за 2019 година.

„Един футболист, което показва на терена е важно. От значение е треньора да вярва в него. Работил съм с много добри треньори и психолози. Част от заслугата за тази награда е на Бруно Акрапович. Искам да благодаря на всички”, добави той

След спечелването на трофей и шансовете за индивидуални награди скочиха. Срещу преките си играхме много добре. Ще дам пример и загубата ни от Лудогорец. Въпреки че загубихме играхме много добре. В отбора се работи и гради. Заслужено изпратихме кариерата на Георги Илиев. Локомотив изживя много добра година. Дано надградим този сезон”, каза още Илиев.