Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев на "Лаута", което ще открие новия сезон в елита почти сигурно ще бъде без гостуващи фенове на "канарчетата". Двубоят е следващата неделя - 16 юли от 18:30ч.

Кметът на район "Южен" Костадин Язов и отговорник по строителството на стадион "Локомотив" от страна на Общината заяви пред „ТрафикНюз“, че мачът е 100% рисков и от предварителни разговори с полиция те са изразяли мнение, че е по-безопасно да няма гостуващи фенове.

Основният проблем е входът за гостуващите фенове, защото РДНСК гледа предимно това.

За да бъде обособен такъв сектор трябва да се демонтира скелето, да се сложи менталната конструкция и след мача отново да се монтриа скелето, което е нецелесъобрзано.

Новата южната трибуна все още не е готова и няма как да приеме фенове за срещата. Така остава вариантът феновете на Ботев да бъдат настанени във временния гостуващ сектор на стадиона, който се намира на централната трибуна, а това е доста опасно и може да се стигне до ексцесии.

Ако бъде взето подобно решение, със сигурност няма да има гостуващи фенове и на ответния мач на "Колежа", който ще бъде в началото на ноември.