Вратарят на Локомотив Пловдив остана разочарован след загубата от Берое с 0:2. Той сподели, че тимът се е представил под възможностите си през първото полувреме, сподели очакванията от мача с ЦСКА 1948 за Купата на България и даде мнението си за двете спорни ситуации с негово участие през първата част.

„Неприятна загуба за нашия отбор. Слабо първо полувреме, второто контролирахме нещата и имахме някои положения. Можеше срещата да се развие и по друг начин. Загубихме самочувствие, хора сме. Първото се представихме под възможностите си. Надявам се да изчистим неточностите преди мача с ЦСКА за Купата“.

„Трудно е на треньора след напускнето на Езе, Георги Илиев и Ожболт. Но се справяме добре засега“.

„Очаквам един труден мач. Следим ги, добър отбор са . Надявам се да излезем с положителен резултат“.

„Много добре си спомням. Правя шпагат и тогава топката ми се удря в ръката. Това е естествена позиция на ръката. Не трябва да има никакви претенции за игра с ръка и червен картон. Бях сигурен, че няма и дузпа, аз никъде не видях да докосвам футболиста на Берое. Трябва да се оставят на спокойствие съдиите. Трябва бързо да влезе ВАР в България. Ако имаше ВАР днес, нямаше да има дузпа за Берое“, заяви Илко Пиргов.