Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив - Павел Колев, разясни случая с Алфа Конте. Играчът беше привлечен в началото на март и все още не е картотекиран. Шефът на „черно-белите“ даде пресконференция на първата тренировка за новия сезон и коментира широко казуса с нигериеца.

„Алфа Конте няма работна виза. Доста интересен случай. Не познавам футболиста. Не съм имал възможност да се запозная с него. Той е в чужбина и в момента. Не бях виждал такъв случай досега. Доколкото видях чисто хронологично как са се развили нещата, явно този футболист има качества. Привличането на футболист извън ЕС води редица изисквания, които отнемат време. Той не е предоставил пълния набор от документи, за да се придвижи издаването на работна виза. Когато всичко е било готово, за да се издаде въпросната работна виза и да получи право да е картотекиран и да играе, е възникнал проблем с изрядността на клуба към НАП. В този момент такъв проблем няма, но е изтекъл паспорта на играча“, разкри Колев.

Aleksandar Karamfilov / LAP.bg
18 снимки

„Той се намира в Нигерия. Приключва процедурата по входирането на документите му. Надявам се до края на седмицата да е на разположение на треньора. Не е приятна тази ситуация за никого. Предполагам, че са се случвали и по-странни ситуации в световния футбол“, допълни той.